Parodontologie

Servicii

Parodontologie

Tratarea bolii parodontale (parodontoza).

Parodontologia studiaza anatomia, fiziologia parodontiului marginal, precum si bolile care il afecteaza si posibilitatile de tratament.

Simptomele parodontozei

 Gingiile inflamate;

 Gingiile înroșite sau purpurii;

 Gingiile hipersensibile la atingere;

 Gingiile care se retrag, lăsând la iveală o suprafață a dinților mai mare decât cea normală;

 Puroi între dinți si gingii;

 Respirație urât mirositoare;

 Gust rău în gură;

 Pierderea dinților;

 O schimbare în modul în care dinții se potrivesc atunci când mușcă.

Profilaxia parodontală

Se refera la procedeee stomatologice neinvazive, cu scopul prevenirii bolii sau cu scopul stabilizarii proceselor infectioase. Distingem ca metode si tehnici stomatologice cu scop profilactic urmatoarele:

  • controlul placii microbiene realizat in mare parte printr-o informare mai consistenta a pacientului cu privire la obligativitatea rigurozitatii igienei orale in viitor.
  • detartrajul si periajul profesional, sunt metode stomatologice de igienizare a dintilor si presupun curatarea lor de placa microbiana. Sunt cazuri in care doar aceste metode de igienizare (detartraj, periaj,dusuri bucal,planare radiculara, chiuretarea) pot fi suficiente pentru vindecarea boli parodontale.
  • reparatiile defectelor aparute la lucrarile protetice. In respectivele defecte de restaurare ajung agenti patogeni care pot declansa si intretine parodontita.
  • tratamentul ortodontic cu scopul alinierii dintilor pe arcada ajuta semnificativ la efectuarea unei igiene corespunzatoare
WhatsApp chat